Μythos Studios
Special Offer
Web design & Seo by Marinet Ltd     tripadvisor   facebook   youtube
show/hide

Η Σκιαθος

Η Σκιάθος
Η πανέμορφη και καταπράσινη Σκιάθος είναι το πιο κοσμικό νησί των Βόριων Σποράδων και το πιο ανεπτυγμένο τουριστικά. Ανήκει στο νομό Μαγνησίας και είναι το πρώτο νησί που συναντάμε ανατολικά του Πηλίου. Απέχει 41 ν. μ. από τον Βόλο και 44 ν. μ. από τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Χαρακτηρίζεται από την πλούσια και πυκνή βλάστηση που φτάνει ως την ακροθαλασσιά και τις πολλές παραλίες με τα καθαρά κρυστάλλινα νερά. Οι πιο γνωστές από αυτές είναι οι Κουκουναριές, η παραλία Μπανάνα, η Μικρή και Μεγάλη Ασέληνος, η Μεγάλη Άμμο, τα Λαλάρια κ.α.

Στην πόλη της Σκιάθου βρίσκεται το διατηρημένο σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που γεννήθηκε και έζησε στο νησί και λειτουργεί ως μουσείο. Στο λιμάνι της πόλης δεσπόζει το Μπούρτζι μικρή χερσόνησος που το χωρίζει στα δύο κα ιαξίζει να το επισκεφθείτε. Κατά την περιήγησή σας στο νησί θα δείτε πολλές παλιές εκκλησίες και μοναστήρια.

Η Σκιάθος φημίζεται και για την νυχτερινή της ζωή. Διαθέτει club και μπαράκια που παίζουν μουσική όλων των ειδών αλλά και κέντρα με ζωντανή μουσική.
Θέατρο Μπούρτζι
Τρούλος